Tjen penge på din blog ved reklamer!

Det kan være rigtig sjovt at blogge – dele de fantastiske oplevelser og rejser man har haft, den gourmet mad man har spist, de nye sko man har fået eller noget helt fjerde. Men det er et faktum at man gør det gratis før man får reklamer på sin blog. Faktisk, bruger man penge på det, med det webhotel, domæne og eventuelle kamera man skal have.

Det er der heldigvis råd for. Nogle af de største bloggere lever faktisk af at blogge. Og har du den rigtige mængde læsere, den rigtige målgruppe og de rigtige annoncer, kan du tjene rigtig mange penge!

Reklamerne som du placerer på din blog, er ikke åbenlyse reklamer. Eksempelvis kan du anmelde en lækker bluse, læbestift eller andet, og derefter henvise dine læsere med et unikt link til hvor denne bluse kan købes. Vælger dine besøgende så at købe det produkt som du henviser til i det unikke link du får, tjener du penge på det! Du får en procentdel af salget – typisk er der tale om 10%-20% afhængig af hvilken webshop du vælger at reklamere for. Henviser du derfor til en bluse som kan købes for 500,- kroner tjener du 75,- kroner på det! Forestil dig så hvis 10 af dine læsere vælger at købe produktet – så er det enkelte blogindlæg som du smed op lige pludselig blevet til en meget god timeløn!

Du kan komme igang allerede nu. For at komme igang skal du tilmelde dig et affiliatenetværk, hvor du hos affiliatenetværket kan tilmelde dig de enkelte webshops du ønsker at tjene penge på. Herunder har vi lavet en liste med de bedste affiliatenetværk der findes i Danmark til bloggere.

Partnerads

partner-ads

  • Gratis tilmelding!
  • Et af de mest betalende affiliatenetværk i Danmark
  • Det affiliatenetværk med flest webshops som du kan tilmelde dig!

Partner-ads er det absolut mest populære affiliatenetværk som vi har her i Danmark – og det er ikke uden grund. Vi bruger f.eks. Partner-ads på denne blog, og det fungerer rigtig godt. Partner-ads har et bredt udvalg af webshops til rådighed, og overvejer du om dén webshop som du ønsker at tjene penge på, har et affiliateprogram, kan du regne med at de er tilmeldt hos Partner-ads.

Udover det store udvalg af webshops man kan tilmelde sig, har Partner-ads også en rigtig god support. Så har du nogle tekniske problemer, eller er der et af de webshops som du har problemer med, kan du altid regne med Partner-ad’s support. Du kan tilmelde dig din blog herunder, og det koster gratis!

Tilmeld dig Partner-ads og tjen penge på din blog!

Tradedoubler

  • Gratis tilmelding!
  • Et af de mest betalende affiliatenetværk i Danmark

Tradedoubler er også et ganske udmærket affiliatenetværk. De har et nogenlunde udvalg af webshops, og vi bruger dem også på nogle af vores andre blogs. Men deres udvalg af tilmeldte webshops kommer dog ikke i nærheden af Tradedoubler.

Supporten hos Tradedoubler er desværre ikke noget skrive hjem om. Man kan prøve at komme i kontakt med dem, men det kan til tider være ganske svært. Dog har Tradedoubler nogle tilmeldte webshops, som Partner-ads ikke har, og dette burde måske være grund til også at tilmelde Tradedoubler – så har man frit valg på alle hylder.

Tilmeld dig Tradedoubler og tjen penge på din blog!

Sådan gør du

Først skal du tilmelde dig et affiliatenetværk (reklamenetværk). Det er altså her hvor at alle annoncørende holder til, som du kan tilmelde dig.

Der findes rigtig mange affiliatenetværk derude, og mange af dem er desværre meget dårlige og betaler meget lidt i forhold til andre. Derfor vil jeg fortælle dig lidt om nogle gode netværk som jeg selv bruger.

Adsense

Der findes også den mulighed at bruge google’s reklamesystem ved navn adsense. Det fungere ved at et firma betaler eksempelvis 10 kroner til google, per person som klikker på en reklame. Google tager så ca. 50% af dette beløb, og giver dig resten.

For at du kan blive godkendt af Google adsense, er der nogen krav til din hjemmeside, og dit indhold på din hjemmeside. Den må f.eks. ikke indholde pornografisk indhold, og du skal have adgang til at redigere din hjemmesides indhold. En god idé er at læse deres regler og politikker, for godkendelse af Google adsense. Du kan læse dem her: http://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=da&answer=48182

1. ansøg om Google adsense

For at kunne deltage i Google adsense skal du først ansøge  om det. Jeg vil råde dig til før du ansøger at gennemgå din side. Er din side ligeså repræsentativ som hvis den var klar til at få en masse besøgende? Det skal den nemlig være, med massere af indhold så når google gennemgår din hjemmeside kan se hvad din hjemmeside nogenlunde handler om ved hjælp af dit indhold. Udover det skal designet være nogenlunde, og ikke være ‘plain html’. Når du ellers er klar kan du ansøge ved at klikke her: google.com/adsense. Det eneste du skal, er at udfylde kontaktinformationerne, så vil en medarbejder fra google gennemgå din hjemmeside.

2. Få html-koden

Nu er du forhåbenlig blevet godkendt på google adsense, og nu er du klar til at indsætte reklamekoden på din hjemmeside. Det første du skal have gjort er at logge ind på din adsense side, via google.com/adsense. Derefter skal du gå ind under mine annoncer>ny annonceenhed

 

Nu har du mulighed for at tilpasse din reklame. Det kan virke lidt uoverskueligt, men det er ikke så slemt når du kommer igang med det.

1. Navnet på din reklame. Det skal ikke være perfekt beskrevet, da den eneste grund til at der skal være en titel på din reklame, er så du selv kan finde rundt i dem. En god ide er at skrive en titel udfra hvor du placere din reklame. Det kunne f.eks. være “Under post”, “Over post”, “widget” osv.

2. Når du skal vælge størrelsen på din reklame er det vigtigt at du overvejer hvor stor den skal være udfra hvor du vil placere den. Hvis du vil placere den i side-bar’en er det en god ide med enten en reklame på 250 x 250, eller en lodret reklame såsom 160 x 600. Bemærk dog at du tjener flere penge på de vandrette reklamer end de lodrette. Når du skal vælge annoncetype er ‘tekst og billed-/rich media-annoncer’ helt klart det jeg anbefaler. Her er der større fleksibilitet for annoncørene og det giver flere penge til dig. Vil du dog hellere have f.eks. tekst-reklamer end billedreklamer er det også en mulighed, men bemærk at det giver en bedre indtægt med ‘tekst og billed-/rich media-annoncer’.

3. Meget smart. Hvis der ikke er nogen annoncer som passer med dit indhold, så er det en mulighed at ‘Vise andre annoncer fra en anden webadresse’. Hvis ikke du har andre annonce udbydere end Google adsense, kan du vise top plads.

4. Med tilpassede kanaler kan du spore effektiviteten af bestemte grupper af annonceenheder. Du laver dine egne tilpassede kanaler og bruger dem til at foretage fornuftige vurderinger af annonceenheders effektivitet. Du kan f.eks. gruppere med, Annoncestørrelser og -farver, Annoncers placering på en side – til venstre eller til højre, indlejret i indholdet eller oven over det osv.

5. Her kan du ændre layoutet af annoncen.

6. Gem, og hent din kode

3. Integrer din annonce

Bruger du wordpress, findes der massere muligheder. Du kan f.eks. indsætte en annonce i sidebaren. Det kan du gøre ved at gå til: dinblog.dk/wp-admin>udseende>widgets, herfra trækker du en tekst-widget ind under sidebar. Titlen kan være noget ala ‘reklame’. I boksen under indsætter du den reklame-kode, som vi lige lavede. Fjern fluebenet til “Tilføj afsnit automatisk”, og gem. Kigger du nu på din blog nu, skulle reklamen gerne vises.

Et godt plugin du kan installere til din wordpress blog, hvad angår adsense er ‘adsense injector’. Den placere automatisk adsense annoncer i selve brødteksten.