Køb domæne til din wordpress blog

Et godt domænenavn er fundamentet for en en god blog, og derfor er det vigtigt at vælge præcis det rigtige domæne. Faktisk, kan et domænenavn sammenlignes med brandnavnet til en virksomhed. I denne tekst vil jeg gennemgå hvad der er vigtigt, når du vælger domænenavn til din wordpress blog.

Vi anbefaler:

Køb domænenavn hos Unoeuro!

Unoeuro er et af de billigste steder i Danmark, hvor man kan købe domæner! De har en super support, og hjælper dig gerne med at vælge det helt rigtige domæne!

Tjek om dit domæne er ledigt:


Vælg et domæne, hvor det primære nøgleord inkluderes

Hvis du vil godt fra start med din blog, er det godt hvis du inkludere dit primære nøgleord i domænet. F.eks. Kunne dit primære nøgleord være slips, fordi du mest af alt vil blogge om slips. Så kunne et godt domæne eksempelvis være slipsebloggen.dk, netop fordi du vil blogge mest om slips, men ikke nødvendigvis kun om slips. Grunden til at det er godt at inkludere nøgleordet i domænet er fordi at du derfor vil blive mere synlig i søgemaskinerne på søgeordet “slips”. Derudover vil besøgende til din blog, med det samme vide hvad din blog handler om, netop fordi ordet “slips” er med i domænet.

  • Valg af webhost til wordpress blog
  • Køb domæne til wordpress blog
  • Tjen penge på din blog

Kort og godt

Du skal passe på med at købe et domæne som er alt for langt og kompliceret. Hvis din blog hedder “kompliceretdomaenenavnidanmark.dk” vil de fleste glemme navnet på din blog, og derfor ikke besøge dig igen. Der kan også være den udfordring at mange ikke kan stave til “kompliceret”. Nogle vil måske skrive “kompliseret” i stedet for. Hold derfor domænet kort og enkelt som f.eks. “letdomaene.dk”.

Pas på med æøå

Det er muligt at bruge æøå i domæner, men jeg vil ikke anbefale dig at bruge det i øjeblikket. Der er som sådan ikke noget problem med at bruge æøå, men det kan give problemer, hvis nogle prøver at linke til din blog. Mange server systemer, CMS løsninger, fora, nettjenester understøtter ikke disse domæner.

I stedet kan du jo købe to domæner. Det ene kan hedde domaene.dk og det andet domæne.dk. Redirect herefter domæne.dk til domaene.dk, således at alle som prøver at gå ind på domæne.dk bliver sendt videre til domaene.dk.

Det perfekte domæne

Så lad os da kort opsummere, hvad der er det bedste domæne for en blog.

  • Nemt at huske
  • Nemt at skrive og udtale
  • kort og præcist
  • Uden æøå
  • gerne med et relevant nøgleord, som fortæller hvad den besøgende kan forvente at læse om på bloggen.