Gode wordpress themes

WordPress er det mest populære CMS -og bloggingsystem. Hvis du har besluttet dig for at ville bruge wordpress, er temaet i høj grad dét, som afgøre hvor brugervenlig og gavnlig din wordpress side kommer til at blive. I denne tekst vil jeg gennemgå hvilke overvejelser du bør gøre dig, før du vælger temaet. Jeg vil også henvise til de bedste steder, hvor du kan købe temaer til wordpress.

Bedste sted at købe wordpress tema!

Hos themeforest køber jeg temaer. Det er efter min mening det bedste sted at købe temaer til wordpress. Så køb dit tema hos themeforest nu – du vil ikke fortryde!

Valg af wordpress tema

Der findes mange premium themes til wordpress, og endnu flere gratis. WordPress temaer kan være én stor jungle, og hvis du ikke danner dig et overblik over, hvad du vil have temaet skal kunne fra starten af, kan man let fare vild. Du bliver måske også fristet af et visuelt flot tema, og køber det med det samme. Det er vigtigt at bide mærke i, at visuelt flotte temaer langt fra er det eneste som tæller, når man gerne vil finde et godt wordpress tema. Ting som god support, fleksibilitet, kodekvalitet, responsiveness er også noget som er vigtigt.

Nedenfor har jeg lavet en liste, over de ting jeg mener et wordpress tema skal have, før at det kan fungere nogenlunde.

Krav

 • Temaets design skal matche det, som hjemmesiden kommer til at handle om. Hvis jeg eksempelvis gerne vil lave en nyhedsside hvor jeg poster indlæg, skal denne funktion være der. Hvis jeg derimod er konsulent, skal temaet have et business-look.
 • Kodekvaliteten skal være høj
 • Temaet skal være responsivt
 • Der skal være support og dokumentation
 • Der skal være inkluderet sprogfiler, så jeg senere kan oversætte temaet til dansk
 • Skrifttyperne som benyttes i temaerne, skal kunne håndtere danske bogstaver som Æ, Ø og Å.

Gode funktioner at have med

 • Temaet skal være oversat til dansk
 • Der skal gratis kunne opdateres til nyere versioner af temaet, uden at det koster noget.
 • Man skal kunne vælge flere forskellige skrifttyper
 • Temaets design skal kunne tilpasses efter mine behov
 • 30 dages tilfredshedsgaranti (det kan hænde at temaet simpelthen er blevet kodet for dårligt, til at jeg vil bruge mere tid på det, og så er det godt med 30 dages tilfredshedsgaranti)

ÆØÅ i overskrift

Jeg er et par gange stødt på, at visse wordpress temaer har overskrifter vis skrifttype ikke kan håndtere de dansksproget bogstaver som Æ, Ø og Å. Når skrifttypen ikke kan håndtere diverse bogstaver, udskiftes den med standart skrifttyper, som eksempelvis Arial. Det ser afsindig grimt ud. Du kan selvfølgelig få en designer til at lave Æ, Ø og Å i skrifttypens stil, men det er kompliceret, og jeg ville som udgangspunkt holde mig fra dette tema, netop af den grund.

Er temaet responsive?

Responsive betyder i alt sin enkelthed, at temaet også kan håndtere mobile enheder. I den tid vi lever i, er det uhyre vigtigt, at dit website er responsive. Det er nemlig sådan at 30% af alle de sider der bliver besøgt på internettet, kommer fra folk som er på en mobil enhed. Derfor vil det for det første gøre dit website mere brugervenligt for besøgende med mobile enheder hvis du har et responsive design, men det vil formentlig også øge din indtægt på siden hvis du bruger et wordpress tema som har responsive design.

kodekvaliteten skal være høj

Bare fordi at wordpress themet er visuelt flot, er det ikke nødvendigvis en grund til at vælge det. Hvis temaet er kodet tosset, kan du få problemer eksempelvis ved opdatering af wordpress og/eller hvis du vil ændre eller tilføje nogle funktioner i themet.

Som hjemmesideejer er det ikke sikkert at du ved noget som helst om kodning – Faktisk er det de færreste som kan mere end lidt html og CSS. Derfor kan det være en god ide at få en WordPress specialist til at kigge på koden, og lade ham vurdere om temaet er programmeret forsvarligt.

I visse temaer kan man få adgang til et par af kodefilerne, før du køber det. Få en wordpress ekspert til at tage et kig på koden, før du køber det. Det er ikke alle themes som tilbyder mulighed for at se temaet, før man køber det, men hvis du køber et wordpress tema og finder ud af, at det er kodet skidt, kommer du i det mindste ikke til at bruge mere tid på et tema af lav kvalitet :D

Ellers kan du jo gøre brug af tilfredshedsgaranti, hvis du finder ud af at det er et dårligt tema.

Temaet er oversat til dansk

Det er ikke et krav, men det er bestemt et plus hvis temaet er oversat til dansk. Det gør på en eller anden måde din wordpress side mere professionel når de besøgende ikke støder på “enter comments below”.

Men du kan selvfølgelig også selv oversætte temaet. Så skal du bare huske, at temaet skal indeholde sprogfiler ved navn .po så du senere kan oversætte det. Så temaet skal i det mindste have en sprogfil.

Du kan læse hvordan man oversætter wordpress temaer her.

Dokumentation og support til temaet

Når jeg tæller sammen i min mailboks, kan jeg komme frem til, at jeg har brugt support syv gange på under tre måneder. Alle sammen gange hvor jeg har skulle have hjælp, til diverse funktioner i wordpress. Support er uhyre vigtigt, hvis du ikke selv kan kode, og jeg betaler med glæde 20$ ekstra, for at spare mange desperate timer, hvor wordpress temaet driller.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at du er en ligeså uduelig som mig i forhold til programmering, og så er dokumentation af kodefilerne formentlig nok. Dokumentation er i programmørendes tale, små kommentarer der bliver lagt ved temaets funktioner, så man ved hvad enkelt ting gør.

Hos nogle temaer findes der ikke direkte support, men f.eks. videotutorials og forums hvor man kan stille spørgsmål. For nogle er dette også nok.

Gratis wordpress themes – Godt eller skidt?

Der findes massere af gode wordpress temaer. Hvorvidt du skal vælge et gratis theme til din wordpress blog, afhænger af, hvor ambitiøs du vil være med din blog. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde at de fleste ikke kan klare sig med et gratis tema langt hen ad vejen. Der findes gratis temaer som er mindst ligeså gode som visse premium temaer. Så går du med tanken om at starte en blog på hobbybasis, vil min umiddelbare anbefaling være at starte med et gratis tema. Du kan downloade gratis wordpress temaer her.

Når din wordpress side er blevet tilpas stor, kan du tage det næste skridt og købe et premium theme. Husk derfor at gemme denne side, så du kan finde de bedste premiumthemes når du kommer tilbage!

Gratis premium themes

Du kan finde piratkopierede versioner af næsten alle premium themes. Men jeg vil anbefale dig at lade være med at bruge disse temaer på din wordpress side. Mange af de piratkopierede temaer er fyldt med malware, links og andet skidt. Du kan scanne temaet for skadelige koder med et pluginnet Exploit Scanner, men dette mener jeg selvfølgelig en skråplan. Dels er det ulovligt at bruge et piratkopieret tema, og selvom vi begge to ved at der ikke kommer nogle og håndhæver disse regler, så synes jeg da bestemt du skal bidrage til udviklingen af wordpress temaer i fremtiden.

Kort sagt: Hold dig væk fra det

Liste med de bedste wordpress temaer

Da jeg var på jagt efter et godt wordpress tema til denne side, manglede jeg en ærlig liste, over de bedste wordpress temaer. Jeg måtte derfor bruge lang tid på at lede. Det behøver du heldigvis ikke, for jeg har lavet listen for dig! Jeg opdatere listen ofte, så den altid holdes ajour i forhold til udviklingen.

Canvas – Woothemes

canvas themeJeg er stor fan af wordpressudviklerne “WooThemes”. Alle deres temaer er kvalitetskodet, godt dokumenterede og oversættelses kompatible. Man kan også forvente svar på spørgsmål indenfor 24 timer. Derudover er et par af deres temaer (inklusiv Canvas) responsive.

Hvis ikke du har bemærket det, bruger denne side temaet “Canvas” som også er udviklet af Woothemes.

 • Responsive
 • Der findes en sprogfil, så temaet kan oversættes
 • Der findes god dokumentation af alle kodefilerne, så det er let at navigere og redigere i temaets kode
 • Temaet er meget fleksibelt, og designet kan ændres efter dine behov.
 • Support indenfor 24 timer

Pris: 60$

Få Canvas temaet her Eller se temaet live på en hjemmeside

true-pixel

Truepixel

TruePixel er en fuldt responsive WordPress tema fra MyThemeShop. Dette widget klare, rene WordPress tema er en perfekt blanding af elegance og stil. Du får et tiltrækkende layout uden at det går på kompromis med plads til indhold. TruePixel er tilpasset hastighed og brugervenlighed, og kommer med tonsvis af muligheder og ubegrænset farveskemaer.

 • Responsive
 • Temaet kan oversættes
 • Shortcodes, så du kan lave dine egne bokse, knapper osv.
 • SEO-optimeret
 • Support

Pris: 35$

Få Truepixel temaet her

Husk også plugins!

Når du har fundet et tema, som du er tilfreds med, er der en række andre ting du kan gøre, for at få mest ud af din wordpress side. Det mest for dig, er at tage fat i plugins. Jeg har lavet en Top 5 wordpress plugins.